Grillezett sertésoldalas barbecue-szósszal
- Teljes idő 50 perc
- 20 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
1.8 kg Sertésoldalas
4 kan. Barna cukor
1 kan. Fűszerpaprika
2 kan. Cayenne-bors
2 kan. Chilipor
2 kan. Hagymapor
1 kan. Mustármag
1 kan. Fokhagymapor
1 kan. Szárított oregánó
Só, bors
3 kan. Barbecue-szósz
Előkészítés
Lépés 1 /5
Egy ki tálban keverje össze a barna cukrot, a fűszerpaprikát, a Cayenne-borsot, a chiliport, a hagymaport, a mustármagokat, a fokhagymaport és az oregánót. Ízesítse sóval és borssal. Távolítsa el a zsírosabb részeket és vágja az oldalasokat 2-3 darabba. Kenje be a húst a fűszerkeverékkel.
Lépés 2 /5
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Győződjön meg róla, hogy a rács az 1-es kosárban van. Válassza ki a GRILL programot 200°C-on 30 percre. Még ne tegye a hozzávalókat a kosárba, a készülék automatikusan megkezdi az előmelegítést. A START gomb megnyomásával kezdje meg a sütést.
Lépés 3 /5
Amikor a készülék pittyen, és a kijelzőn megjelenik a „Hozzáadás” felirat, véget ért az előmelegítési ciklus. Tegye a húst az 1-es kosárban lévő rácsra, majd csukja be. A sütés automatikusan folytatódni fog.
Lépés 4 /5
A sütési idő felénél fordítsa meg a húst. A sütési idő vége előtt 5 perccel kenje be az oldalasokat a barbecue-szósszal, majd csukja be a kosarat és folytassa a sütést.
Lépés 5 /5
Ellenőrizze, hogy a hús jól átsült-e, és szükség esetén süsse tovább. Hagyja a húst 5 percig hűlni, mielőtt felvágja. Közvetlenül tálalás előtt öntsön barbecue-szószt a húsra és tálalja édesburgonya-salátával.