Ropogós panírozott cukkini chips
- Teljes idő 27 perc
- 15 perc
Előkészítés - 12 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
2 Cukkini
100 g Panko vagy klasszikus zsemlemorzsa
2 Tojás
50 g Liszt
Só és bors
Olaj
Előkészítés
Lépés 1 /5
Tisztítsa meg a cukkiniket, és vágja kb. 5 mm vastag szeletekre. Készítsen elő három tányért a panírozáshoz: egyet a liszttel, egyet a felvert tojással, egyet pedig a zsemlemorzsával. A lisztet és a zsemlemorzsát fűszerezze sóval és borssal. Minden cukkini szeletet mártogasson bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába, ügyelve arra, hogy minden szeletet jól bevonjon. Ha szeretné, a ropogósabb textúra érdekében enyhén permetezze be a cukkini chipset olajjal.
Lépés 2 /5
Helyezze a cukkiniket a készülékbe. Kezdje el a sütést.
Lépés 3 /5
Sütés közben egyszer-kétszer rázza meg a grilltálat, hogy a chips egyenletesen átsüljön.
Lépés 4 /5
Ha a cukkini chips aranybarnára és ropogósra sült, óvatosan vegye le a tányérról, és forrón tálalja.
Lépés 5 /5
Jó étvágyat!