Ropogósra sült cukkini
- Teljes idő 20 perc
- 10 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
2 személy
200 g Közepes méretű cukkini (kb. 1 db)
25 g Puha liszt
1 Tojás
1 kan. Olívaolaj
1 csip. Só
50 g Zsemlemorzsa
Előkészítés
Lépés 1 /7
Tisztítsa meg a cukkiniket, és vágja kb. 5 mm vastag szeletekre.
Lépés 2 /7
Készítsen elő három tányér: egyet a liszttel, egyet a felvert tojással, egyet pedig a zsemlemorzsával. A lisztet és a zsemlemorzsát fűszerezze sóval és borssal. Minden cukkini szeletet mártogasson bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába, ügyelve arra, hogy minden szeletet jól bevonjon. Ha szeretné, a ropogósabb állag érdekében enyhén permetezze be a cukkini ropogósokat olajjal.
Lépés 3 /7
Helyezze a cukkiniket a tállal ellátott készülékbe, anélkül, hogy egymásra rakná őket.
Lépés 4 /7
Kezdje el a sütést.
Lépés 5 /7
Ismételje ezt addig, amíg az összes cukkinit fel nem használja. Sütés közben egyszer-kétszer rázza meg a tányért, hogy a ropogós falatok egyenletesen süljenek meg.
Lépés 6 /7
Ha a cukkini ropogósra sült, óvatosan vegye le a tányérról, és forrón tálalja.
Lépés 7 /7
Tálalja szószokkal: ketchup, paradicsomszósz vagy metélőhagyma szósz.