Hátszínsteak grillezett almával és magos pestóval
- Teljes idő 35 perc
- 25 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
4 db hátszínsteak (darabonként kb. 250 g)
4 db alma
1 db vörös cikória
1 petrezselyem
só
bors
80 g diók
80 g pekándiók
60 g mandulák
200 ml olívaolaj
80 g parmezán
só
bors
Előkészítés
Lépés 1 /6
Mossa le a steaket hideg csapvíz alatt, majd törölje szárazra konyhai papírtörlővel. Mossa meg és szárítsa meg az almákat, almavájóval szedje ki a magházukat és vágja őket kb. 2 cm vastag szeletekre.
Lépés 2 /6
A pestóhoz törje nagyobb darabokra a magokat. Ezután olívaolaj és parmezán hozzáadásával készítse el a pestót egy kézi turmixszal. Ízesítse sóval és borssal.
Lépés 3 /6
Kapcsolja be a grillt, válassza ki a Steak/Vörös hús programot, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz felforrósodott, tegye rá a steakeket és csukja le a grillt: a steak automatikusan meg fog sülni. Vegye ki az elkészült steakeket, amint az eszköz elérte a közepesen átsült (narancssárga) sütési fokozatot, majd hagyja őket letakarva kb. 10 percig.
Lépés 4 /6
Törölje le a grillt egy ruhával, hogy ne maradjon rajta semmilyen kis nyesedék a húsból. Állítsa a készüléket Kézi üzemmódba, válassza ki a piros fokozatot (240°C), majd hagyja felforrósodni. Ezután grillezze az almaszeleteket kb. 3 percig.
Lépés 5 /6
Mossa, szárítsa, majd vágja félbe a vörös cikóriát, távolítsa el a torzsáját, majd vékonyan szeletelje fel. Mossa meg a turbolyát, rázza ki belőle a vizet és csippentse le a végeket.
Lépés 6 /6
Szeletelje fel a steaket és tálalja az almával és a salátával. Hintse meg a salátát olívaolajjal és tálalja a magos pestóval.