Pillangó garnélarák joghurtos mártással töltve
- Teljes idő 1 óra 41 perc
- 30 perc
Előkészítés - 11 perc
Főzés - 1 óra
Hűtés
Összetevők
8 személy
16 Nagy friss (vagy fagyasztott) nyers garnéla
A páchoz:
50 g Olívaolaj
0.5 citromhéj Reszelt narancs
Friss oregánó
A töltelékhez:
70 g Darált kolbászhús
20 g Chorizo
15 g Pecorino sajt
Só, bors
A zsemlemorzsás keverék:
100 g Liszt
3 Tojás
150 g Zsemlemorzsa
A mártásokhoz:
500 g Görög joghurt
80 g Mascarpone
1 kan. Rózsaszínű bors
10 g Almaecet
10 levél Bazsalikom
10 szál. Metélőhagyma
Só, bors
Menta
Tartozékok
Szokásos rács
Előkészítés
Lépés 1 /7
A garnélarákok páncélját távolítsa el, a farkukat ne. Éles késsel távolítsa el a garnélarák hasából a belsőségeket. Egy kis késsel vágja fel a hátát teljes hosszában, és nyissa fel, mint egy könyvet, anélkül, hogy teljesen felhasítaná. Tegye a felvágott rákokat egymás mellé egy tálba. Adja hozzá az olívaolajat, a reszelt narancshéjat és az apróra vágott friss oregánóleveleket. Hagyja pácolódni 1 órán át a hűtőben.
Lépés 2 /7
Készítse el a tölteléket. Hámozza meg a chorizót, és darálja le a húst a konyhai robotgépben. Tegye a kolbászhúst és az apróra vágott chorizót egy tálba. Enyhén fűszerezze sóval és borssal. Kézzel gyúrja össze az összes hozzávalót. Töltsön egy evőkanálnyi tölteléket minden garnélarákra. Tegye 15 percre a hűtőszekrénybe.
Lépés 3 /7
Készítse el a rózsaszín borsos mártást: Tegyen 250 g görög joghurtot, 40 g mascarponét, rózsaszín borsot és ecetet egy tálba. Keverje össze, amíg sima és egyenletes mártást nem kap. Tegye hűtőbe, amíg a szósz be nem sűrűsödik. A fűszermártáshoz: Tegyen bele 250 g görög joghurtot, 40 g mascarponét, bazsalikomot, metélőhagymát, sót és borsot. Keverje össze, amíg sima és egyenletes mártást nem kap. Tegye hűtőbe, amíg a szósz be nem sűrűsödik.
Lépés 4 /7
A zsemlemorzsás keverék: Készítsen elő 3 edényt, egyet a felvert tojással, egyet a liszttel és egyet a zsemlemorzsával.
Lépés 5 /7
Mártsa a garnélarákokat a lisztbe, a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába.
Lépés 6 /7
Helyezze az Easy Fry standard tálcára. Fújja be egy kevés olajjal, és állítsa be a NUGGETS programot 200 °C-ra 11 percre.
Lépés 7 /7
Tálalja a pillangó garnélarákot a két mártással.