Panírozott currys karfiol
- Teljes idő 30 perc
- 10 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
6 személy
750 g Karfiol
5 Tojás
Só, bors
90 g Liszt
150 g Zsemlemorzsa
3 kan. Currypor
7 cl Olívaolaj
Tartozékok
2 rács Lecsöpögtető tálca
Előkészítés
Lépés 1 /4
Vágja a karfiolt közepes méretű virágokra, öblítse le, és tiszta konyharuhával törölje alaposan szárazra.
Lépés 2 /4
Készítse elő a zsemlemorzsás bevonat hozzávalóit: verje fel a tojást egy csipet sóval és borssal egy tálban. Öntse a lisztet egy másik tálba, egy harmadik tálban pedig keverje össze a zsemlemorzsát és a curryport.
Lépés 3 /4
Mártsa a karfiolt a különböző tálkákba a következő sorrendben: tojás, majd liszt, majd ismét tojás, végül zsemlemorzsa. Minden tál előtt rázza le a karfiolról a felesleget, hogy elkerülje a csöpögést.
Lépés 4 /4
Helyezze a grilltálat a tálba, majd helyezze rá a panírozott karfiolvirágok felét. Locsolja meg olajjal, és állítsa be a NUGGETS üzemmódot 10 percre, majd ismételje meg a második adaggal. Ha Easy Fry Oven & Grill 9 az 1-ben készüléket használ, tegye a panírozott karfiolt mindkét rácsra. Helyezze a grillrácsokat az Easy Fry Oven & Grill felső és középső polcára, a csepegtetőedényt tegye be alulra. Csukja be az ajtót, és állítsa be a sütést FRIES üzemmódra 20 percre. 10 perc elteltével cserélje meg a rácsokat.