Quiche lorraine
- Teljes idő 55 perc
- 20 perc
Előkészítés - 35 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
6 személy
200 g Füstölt bacon
1 Tojás
4 Tojássárgája
25 cl 30%-os zsírtartalmú tejszín
Só, bors
2 csip. Őrölt szerecsendió
1 Vajastészta
130 g Reszelt sajt
Előkészítés
Lépés 1 /7
Egy serpenyőben hozzáadott zsiradék nélkül süsse 2-3 percig a szalonnát. Szűrje le.
Lépés 2 /7
Egy tálban verje fel a tojást és a tojássárgáját, majd adja hozzá a tejfölt. Sózza, borsozza, majd hintse meg a szerecsendióval. Habarja őket simára. Tegye félre.
Lépés 3 /7
Terítse ki az omlós tésztát egy 24 cm-es tortaformába. A mutatóujja hátuljával nyomja le erősen, derékszögben a tészta alja és szélei között, hogy ne legyen levegő. Egy késsel vágja le a torta szélét a formával egy vonalban, hogy eltávolítsa a felesleges tésztát.
Lépés 4 /7
Szórja a főtt szalonnát a quiche-alapra. Szórja meg a reszelt sajttal. Óvatosan öntse bele a tojás-tejföl keveréket.
Lépés 5 /7
Helyezze a quiche-t a sütőrácsra. Tegye a sütőrácsot a sütő legalacsonyabb pozíciójába.
Lépés 6 /7
Kapcsolja be a készüléket. Indítsa el a BAKE programot 180°C-on, és állítsa be a sütési időt 35 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 7 /7
Melegen vagy forrón fogyassza. Tálalja zöldsalátával.