Olasz stílusú zöldséges antipasti és burrata
- Teljes idő 40 perc
- 20 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
4 személy
2 Pirospaprika (250 g)
1 Padlizsán (250 g)
1 Cukkini (250 g)
1.5 kan. Hagymapor
1.5 kan. Fokhagymapor
1.5 kan. Olasz fűszerkeverék
1.5 kan. Balzsamecet
250 g Napon szárított paradicsomok olívaolajban
3 kan. Balzsamecet
3 szegf. Fokhagyma
4 kan. Olívaolaj
1 szál /sz. Friss rozmaring
4 Burrata
250 g Aszalt paradicsom
1 csok. Bazsalikom
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /8
Mossa meg a zöldségeket. Távolítsa el a paprikák magját, majd vágja az összes zöldséget rudacskákra.
Lépés 2 /8
A zöldségeket tegye külön tálakba. Mindegyik tálba tegye bele a porított hagyma egyharmadát, a porított fokhagyma egyharmadát, az olasz fűszerek egyharmadát és a balzsamecet egyharmadát. Vegye ki az olajat a napon szárított paradicsomos üvegből, és ossza el a 3 tál között. Ízesítse sóval és borssal és keverje meg.
Lépés 3 /8
Helyezze a tál tartalmát a tepsire. Adjon hozzá 3 gerezd hámozatlan fokhagymát.
Lépés 4 /8
Tegye a tepsit a sütő legmagasabb pozíciójába.
Lépés 5 /8
Kapcsolja be a készüléket. Indítsa el a GRILL programot 200°C-on, és állítsa be a sütési időt 20 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 6 /8
Egy tálban keverje össze a balzsamecetet, az olívaolajat és az apróra vágott rozmaringot.
Lépés 7 /8
A sütőből kivéve locsolja meg a zöldségeket a balzsamecet/olívaolaj/rozmaring keverékkel.
Lépés 8 /8
Tálalja a zöldségeket langyosan burratával, napon szárított paradicsommal és bazsalikomlevelekkel.