Marhafilé gombával és kéksajttal
- Teljes idő 15 perc
- 15 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
4 filé marhahús
só és bors
15 g vaj
250 g gomba
2 szegf. fokhagyma
szárított kakukkfű
2 kan. balzsamecet
50 ml petrezselyem
60 g kéksajt
Előkészítés
Lépés 1 /5
Itassa fel a filékről a nedvességet konyhai papírtörlővel. Ízesítse sóval és borssal.
Lépés 2 /5
Kapcsolja be a grillsütőt. Válassza ki a megfelelő programot, majd nyomja meg az OK gombot. Majd kezdje el a receptet: Egy kevés olajjal kenje be a grill-lapokat. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a húst a grillsütőre, majd csukja le a fedőt. Süsse tetszés szerinti ideig: nagyon véres, véres, közepesen átsült vagy jól átsült. Tegye a húst egy tányérra, majd fedje le fóliával.
Lépés 3 /5
Tálalás előtt hagyja 5 percig hűlni.
Lépés 4 /5
. Eközben olvasszon fel vajat közepes lángon egy nagy, tapadásmentes serpenyőben. Adja hozzá a gombát, a fokhagymát, a kakukkfüvet, a sót és a borsot. Főzze őket 5 percig, alkalmanként megkevergetve. Ha a gomba megpirult, kevergetés közben öntse hozzá a balzsamecetet. Vegye le azonnal a serpenyőt a tűzről, szórja meg petrezselyemmel és keverje össze.
Lépés 5 /5
Ha a marhafilé elkészült, szedje rá a gombát és tálalja. Végezetül szórja meg kéksajtdarabokkal.