Mac and cheese carbonara
- Teljes idő 30 perc
- 10 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
4 személy
250 g Füstölt bacon
250 g Makaróni
3 Tojás
350 g 30% zsírtartalmú tejföl
100 g Reszelt sajt
50 g Parmezán
70 g Cheddar sajt
30 g Reszelt sajt
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /6
Tegye a füstölt szalonnát egy serpenyőbe zsiradék nélkül, és süsse közepes lángon 2-3 percig. Szűrje le.
Lépés 2 /6
Főzze a makarónit bő, sós vízben, a csomagoláson feltüntetett idő szerint al dente tésztára. A főzés végén szűrje le a tésztát szűrőedényben, folyasson rá gyorsan hideg vizet, és hagyja lecsöpögni.
Lépés 3 /6
Verje fel a tojásokat egy salátástálban, majd adja hozzá a tejszínt. Ízesítse sóval és borssal. Adja hozzá a tésztát, a szalonnát, a reszelt sajtot, a parmezánt és a cheddart.
Lépés 4 /6
Öntsön mindent egy 24 cm x 20 cm-es tepsibe. Szórja meg reszelt sajttal. Helyezze az edényt a sütőrácsra.
Lépés 5 /6
Kapcsolja be a készüléket. Indítsa el a BAKE programot 200°C-on, és állítsa be a sütési időt 20 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 6 /6
Tálalja forrón. Tálalja salátával.