Mac and Cheese cheddar sajt golyók
- Teljes idő 35 perc
- 20 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
150 g Főtt makaróni (60 g nyersen)
15 g Vaj
15 g Liszt
8 cl Tej
100 g Reszelt cheddar sajt
6 kocka Cheddar (kb. 40 g)
0.5 kan. Feketebors
2 csip. Só
1 Tojás
50 g Liszt
50 g Pankó zsemlemorzsa
0.5 kan. Curry fűszer
Tartozékok
Szokásos rács
Előkészítés
Lépés 1 /6
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint főzze meg, majd tegye félre egy tálban.
Lépés 2 /6
Olvassza fel a vajat egy fazékban, és adja hozzá a lisztet. Habverővel keverje össze a keveréket, és kis lángon vagy alacsony hőfokon 2 percig melegítse. Vegye le az edényt a tűzhelyről, és keverje bele a tejet. Tegye vissza a tűzhelyre, és 1 percig sűrítse a besamelt. Adja hozzá a reszelt cheddar-t és a borsot, majd alacsony hőfokon keverje össze egy spatulával. Miután a sajt megolvadt, adja hozzá a tésztát, és óvatosan keverje össze, amíg a hozzávalók össze nem keverednek anélkül, hogy a tészta összetörne.
Lépés 3 /6
Egy darab cheddar sajtot 6 x 1,5 cm-es kockákra vágunk. A tésztakeveréket 6 adagra osztjuk, majd mindegyikhez egy kocka cheddar sajtot adunk, és golyókat formázunk belőle. Az ujjainkat egy kis vízbe is márthatjuk, hogy megakadályozza a ragadást. Félretesszük.
Lépés 4 /6
Készítsük el a morzsás réteghez a keveréket. Törjük fel a tojásokat egy kis tálba. Egy tányéron keverjük a curryport a liszthez, és szórjuk bele a zsemlemorzsát. Forgassuk a golyókat lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába.
Lépés 5 /6
Tegyük a golyókat az Easy Fry olajsütőbe egy szabványos sütőlapon. Indítsuk el a SÜTÉS FORRÓ LEVEGŐVEL programot 200°C-on 12 percig.
Lépés 6 /6
Melegen tálaljuk.