Mézes-mázas sertéssült, dió és édesburgonya püré
- Teljes idő 1 óra 35 perc
- 40 perc
Előkészítés - 55 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (2)
Összetevők
4 személy
60 g Méz
6 cl Narancslé
130 g Barna cukor
4 Szegfűszeg
1 Sertéssült (700 g)
1 kan. Növényi olaj
600 g Édesburgonya
10 cl Tejszín (30% zsírtartalommal)
2 cl Olívaolaj
3 g Sóvirág
0.5 citromhéj Narancs
0.5 Lime leve
30 g Pirított dió
Előkészítés
Lépés 1 /7
A pác elkészítéséhez öntsük az összes hozzávalót egy lábasba. Kis lángon, kevergetve főzzük, amíg nagyon sűrű szirupot kapunk. Tegyük félre.
Lépés 2 /7
Készítse elő a sültet. Kenjük meg a húst az olajjal, majd egy éles késsel irdaljuk be a zsiradékot.
Lépés 3 /7
Főzzük meg az édesburgonyát egy lábasban sós vízben. Csöpögtessük le és öntsük egy keskeny edénybe. Adjuk hozzá a tejszínt, az olajat, a sót, a narancsot és a narancslevet. Botmixerrel addig turmixoljuk, amíg sima, szilárd pürét nem kapunk. Ezt a készítményt előre is elkészíthetjük.
Lépés 4 /7
Kapcsoljuk be az 1. tálat. Tegyük a sültet a tányérral felszerelt készülékbe. Kezdjük el a sütést. 30 perc elteltével kenjük meg 3 evőkanál páclével a zsírját, és ismételjük meg a műveletet 3 alkalommal 5 percenként.
Lépés 5 /7
Kapcsoljuk be az 2. tálat. Öntsük a pürét és a diót a tálba.
Lépés 6 /7
Nyomjuk meg a SYNC gombot a főzés egyidejű befejezéséhez. Nyomjuk meg a START gombot a főzési folyamat elindításához.
Lépés 7 /7
A főzőlevet leszűrjük. Szeleteljük fel a sültet, és tálaljuk a pürével.