Lazacfalatok fokhagymás vajjal
- Teljes idő 16 perc
- 10 perc
Előkészítés - 6 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
700 g Friss lazacfilé (kb. 6 darab)
3 kan. Olívaolaj
2 csip. Füstölt fűszerpaprika
2 kan. Kapor
Só, bors
50 g Fokhagymás-petrezselymes vaj
5 kan. Citromlé
Előkészítés
Lépés 1 /4
Vágja a lazacot falatnyi darabokra. Tegye a falatokat egy nagy tálba az olívaolajjal, a füstölt fűszerpaprikával, a kaporral, a sóval és a borssal. Óvatosan keverje össze.
Lépés 2 /4
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a HALAK programot 200°C-on 6 percre (ízlés szerint állítsa be a sütési időt). Tegyen 4 halfalatot az 1-es kosárban lévő rácsra. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a HALAK programot 200°C-on 6 percre (ízlés szerint állítsa be a sütési időt). Tegyen 2 halfalatot a 2-es kosárban lévő rácsra. A START gomb megnyomásával kezdje meg a sütést.
Lépés 3 /4
Győződjön meg róla, hogy a hal alaposan átsült, ez a darabok méretétől is függhet. Szükség esetén süsse 1 perccel tovább, amíg a hús villával könnyedén szétszedhető nem lesz.
Lépés 4 /4
Olvassza meg a fokhagymás vajat a mikrohullámú sütőben 15-30 másodperc alatt, keverje össze a citromlével és öntse rá a halra. Azonnal tálalja. Tálalja mediterrán zöldségekkel. Tálalhatja rizzsel vagy tésztával is.