Gyors sajtos-fokhagymás kenyér
- Teljes idő 15 perc
- 10 perc
Előkészítés - 5 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
40 g Vaj
2 kan. Olíva olaj
1 kan. Finomra vágott petrezselyem
1 kan. Olasz fűszerkeverék
2 szegf. Apróra vágott fokhagyma
Só, bors
1 Kovászos (vagy más) kenyér, legfeljebb 24 cm hosszúságban
150 g Reszelt mozzarella
Előkészítés
Lépés 1 /7
Olvasszuk meg a vajat vízfürdőben vagy egy kis tálban a mikrohullámú sütőben. Adjuk hozzá az olívaolajat, a fokhagymát, a petrezselymet, az olasz fűszernövényeket, a sót és a borsot. Keverjük össze.
Lépés 2 /7
Fektessük a kenyeret laposra a munkafelületre. Egy fogazott kenyérvágó késsel átlósan vágjuk a kenyeret kb. 2 cm vastag szeletekre, anélkül, hogy teljesen átvágnánk őket. A könnyebbség kedvéért helyezzünk két pálcikát a kenyér két oldalára, hogy a kés megálljon a pálcikákon, de nem vágjuk át teljesen a kenyeret. A kenyér végeit ne vágjuk le.
Lépés 3 /7
Ugyanilyen átlós vágásokat ejtsünk az ellenkező irányban is, hogy kis gyémántformák jöjjenek létre.
Lépés 4 /7
Kenjük meg a kenyér belsejét a vaj, az olívaolaj és a fűszernövények keverékével, ezen kívül minden bevágást is kenjünk meg kissé.
Lépés 5 /7
Ezután tegyünk sajtot minden egyes bevágásba.
Lépés 6 /7
Tegyük a kenyeret az Easy Fry sütőbe. Süssük 180 °C-on 5 percig. Ellenőrizzük, hogy a sajt teljesen megolvadt-e, ellenkező esetben süssük tovább 1-2 percig.
Lépés 7 /7
Tálaljuk frissen előételként!