Kacsamell sült édesburgonyával
- Teljes idő 35 perc
- 10 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 25 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (2)
Összetevők
4 személy
HÚS HOZZÁVALÓK:
3 Kacsamellek
Só, bors
1.5 kan. Szárított petrezselyem
KÖRET HOZZÁVALÓK:
750 g Édesburgonya
3 kan. Olívaolaj
1.5 kan. Juharszirup
1.5 kan. Kakukkfű
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /8
Egy késsel vagdalja be a kacsa bőrét. Ízesítse sóval és borssal és szórja meg petrezselyemmel. Forró serpenyőben süsse a mellet mindkét oldalán 1 percig, majd öntse le róla a felesleges zsiradékot.
Lépés 2 /8
Hámozza meg az édesburgonyákat. Hosszában negyedelje fel őket, majd vágja 5 cm-es darabokra. Tegye egy tálba, és keverje össze az olívaolajjal, juharsziruppal, kakukkfűvel, sóval és borssal.
Lépés 3 /8
Kapcsolja be az 1-es kosarat. Tegye a kacsát a tálba.
Lépés 4 /8
Kapcsolja be a 2-es kosarat. Tegye az édesburgonyákat a tálba.
Lépés 5 /8
Nyomja meg a SZINKRON gombot, hogy a két kosár egyszerre fejezze be a sütést. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 6 /8
A sütési idő felénél fordítsa meg a kacsamelleket. Amikor az édesburgonya sütési idejének felénél a készülék csipogni és az ikon villogni kezd, rázza meg a kosarat, hogy a tartalma jól összekeveredjen.
Lépés 7 /8
Ellenőrizze, hogy a kacsa és a répa jól átsültek-e, szükség esetén süsse még őket néhány percig.
Lépés 8 /8
Szeletelje fel a kacsamelleket és tálalja sült édesburgonyával. Tálalja zöldsalátával.