Kacsamell sült sárgarépahasábokkal
- Teljes idő 35 perc
- 10 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 25 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
A kacsához:
2 Kacsamellek
1 kan. Szárított petrezselyem
A sült répahasábokhoz:
500 g Sárgarépa
2 kan. Olívaolaj
1 kan. Juharszirup
1 kan. Kakukkfű
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /7
Egy késsel vagdalja be a kacsa bőrét. Ízesítse sóval és borssal és szórja meg petrezselyemmel. Forró serpenyőben süsse a mellet mindkét oldalán 1 percig, majd öntse le róla a felesleges zsiradékot.
Lépés 2 /7
Hámozza meg a répát és vágja 1 cm vastag hasábokra. Egy nagy tálban keverje össze a répát az olajjal, a juharsziruppal és a kakukkfűvel. Ízesítse sóval és borssal.
Lépés 3 /7
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a CSIRKE programot 200°C-on 20 percre. Tegye a kacsamelleket az 1-es kosárban lévő rácsra. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a SÜLT KRUMPLI programot 200°C-on 25 percre. Tegye a répát a 2-es kosárban lévő rácsra.
Lépés 4 /7
Nyomja meg a SZINKRON gombot, hogy a két kosár egyszerre fejezze be a sütést. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 5 /7
A sütési idő felénél fordítsa meg a kacsát. Amikor a répa sütési idejének felénél a készülék csipogni és az ikon villogni kezd, rázza meg a kosarat, hogy a tartalma jól összekeveredjen.
Lépés 6 /7
Ellenőrizze, hogy a kacsa és a répa jól átsültek-e, szükség esetén süsse még őket néhány percig.
Lépés 7 /7
Szeletelje fel a kacsamelleket és tálalja sült sárgarépahasábokkal. Tálalja leveles salátával.