Grillezett tonhalas poke bowl
- Teljes idő 19 perc
- 10 perc
Előkészítés - 4 perc
Főzés - 5 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
3 kan. Rizsecet
Bors
10 g Friss gyömbér (1 darab, kb. 1 cm)
Csípős szósz
2 kan. Szezámolaj
6 cl Szójaszósz
330 g Tonhalsteak (kb. 2 darab)
500 g Előfőzött sushi rizs
2 Kis avokádó (magozott és szeletelt)
20 g Szeletelt vöröshagyma
200 g Felkockázott mangó
80 g Edamame (szójabab), hámozva és főzve
4 kan. Aprított, friss koriander
1 kan. Fekete és fehér szezámmag
Retek, uborka, vörös káposzta és sárgarépa
Előkészítés
Lépés 1 /4
Egy edényben keverje össze a pác hozzávalóit. Adja hozzá a tonhalsteakeket, és óvatosan keverje össze. Fedje le és tegye be 15 percre a hűtőbe.
Lépés 2 /4
Helyezze a pácolt tonhalsteakeket a tállal felszerelt készülékbe. Kezdje el a sütést.
Lépés 3 /4
Ellenőrizze a sütési időt, és szükség esetén indítsa újra.
Lépés 4 /4
Tegye a grillezett tonhalsteakeket egy vágódeszkára és hagyja állni 5 percig, mielőtt egy éles késsel felszeletelné őket. Ossza szét az előfőzött sushi rizst 6 tálban. Rendezze el egyenletesen a tonhalat a tetején. Rendezze el az avokádót, a hagymát, a mangót és az edamame-ot a tonhal körül minden tálban. Szórja meg szezámmaggal, friss korianderrel és zöldségcsíkokkal. Jó étvágyat!