Grillezett makrélafilé citrusszósszal és roppanós zöldségekkel
- Teljes idő 35 perc
- 15 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
300 g Piros paprika (kb. 2 db)
500 g Cukkini (kb. 2 db)
2 szegf. Fokhagyma
2 kan. Apróra vágott petrezselyem
1 kan. Só
6 cl Olívaolaj
100 g Zsemlemorzsa
30 g Parmezán
2 Narancsok
2 Lime
4 Újhagymák
3 kan. Olívaolaj
Só, bors
700 g Makrélafilék bőrével
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /5
Mossa meg a zöldségeket. Vágja félbe a paprikákat, magozza ki, a feleket harmadolja el, majd a harmadokat vágja félbe. Vágja félbe hosszában a cukkiniket, majd a feleket vágja 2 cm-es darabokra. Tisztítsa meg és zúzza össze a fokhagymagerezdeket, keverje össze az apróra vágott petrezselyemmel, sóval és olajjal egy nagy tálban. Adja hozzá a zöldségdarabokat és áztassa őket a keverékbe. Ezután adja hozzá a zsemlemorzsát, a parmezánt és forgassa bele a zöldségeket.
Lépés 2 /5
Öntse a zöldségeket a tepsitartozékba. Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a piros sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 15 percig, közben kétszer keverje meg.
Lépés 3 /5
Eközben hámozza meg a narancsot és a lime-ot, vágja ki a gyümölcshúst, ügyeljen rá, hogy közben a levét ne nyomja ki. Adja hozzá az apróra vágott újhagymát, az olívaolaj kétharmadát, sót és borsot. Tegye félre. A maradék olajjal lazán kenje meg a makrélafiléket.
Lépés 4 /5
Ha a zöldségeket megsütötte, állítsa a grillt Komplett fogás üzemmódba és az oldalsó hőmérséklet-szabályzót 4-es pozícióba. Tegye a makrélafiléket húsukkal lefelé a grill-lapra, süsse őket 4 percig, majd fordítsa meg őket és süsse további 1-2 percig a filék vastagságától függően. Eközben keverje meg a zöldségeket még egyszer.
Lépés 5 /5
Rendezze a makrélafiléket egy tányérra, hintse meg a citrusszósszal és tálalja a roppanós zöldségekkel.