Csirke krémes paradicsomszószban, grillezett zöldségekkel
- Teljes idő 40 perc
- 20 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
400 g Friss vagy konzerv-paradicsompüré
150 g Lilahagyma
2 szegf. Fokhagyma
8 cl Fehérbor
1 kan. Szárított kakukkfű
1 kan. Fűszerpaprika
Só, bors
10 cl Főzőtejszín
400 g Cukkini
200 g Nagy gombák
1.5 kan. Olívaolaj
Só, bors
550 g Csirkefilé (4 db)
0.5 kan. Só
0.5 kan. Szárított kakukkfű
0.5 kan. Fűszerpaprika
0.5 kan. Fokhagymapor
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /5
Öntse a paradicsompürét a tepsitartozékba. Pucolja meg és aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát, adja hozzá a tepsitartozékhoz a fehérborral, kakukkfűvel, fűszerpaprikával, sóval és borssal együtt.
Lépés 2 /5
Helyezze a csirkefilét egy tányérra. Keverje össze a sót, a kakukkfüvet, a fűszerpaprikát és a fokhagymaport, majd a fűszerkeverékkel dörzsölje be a csirkefilék mindkét oldalát. Rendezze a filéket egymás mellé a szószba.
Lépés 3 /5
Mossa meg a cukkinit és a gombát. Hosszanti irányban vágja fel a cukkiniket körülbelül 1 cm vastag szeletekre. A gombát vágja fel nagy szeletekre. Tegyen mindent egy tálba, öntsön hozzá olívaolajat, sózza, borsozza és jól forgassa meg a zöldségeket.
Lépés 4 /5
Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra, majd tegye bele a tepsitartozékot. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 3-as pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a zöldségeket a grill-lapra (ezt többször meg kell majd ismételnie) és süsse őket oldalanként 5 percig.
Lépés 5 /5
5 perccel azelőtt, hogy a zöldségek megsülnének, fordítsa meg a csirkefiléket, adja hozzá a főzőtejszínt és keverje össze. Süsse további 5 percig, majd tálalja a csirkefilét és a szószt a grillezett cukkinivel és gombával.