Grillezett halloumis zöldségpita karfiollal
- Teljes idő 25 perc
- 10 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
700 g Karfiol
2 kan. Olívaolaj
4 kan. Citromlé
100 g Majonéz
2 szegf. Fokhagyma
4 kan. Petrezselyem
4 Piták
250 g Halloumi sajt
Só, bors
Tartozékok
Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /5
Mossa meg a karfiolt és vágja falat nagyságú rózsákra. Keverje össze sóval, olívaolajjal, fél citrom levével és borssal. Öntse a tepsitartozékba.
Lépés 2 /5
Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a piros sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 5 percig.
Lépés 3 /5
Állítsa az OptiGrillt Komplett fogás állásba. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Fordítsa meg a karfiolrózsákat és hagyja őket sülni a tepsitartozékban, amíg el nem készülnek. Eközben pirítsa a pitát oldalanként 2 percig és a szeletelt halloumit oldalanként további 3 percig.
Lépés 4 /5
Keverje össze a majonézt a maradék citrom levével, fokhagymával és petrezselyemmel.
Lépés 5 /5
Tegye a pitára a halloumi szeleteket, a karfiolt és a citromos-fokhagymás-petrezselymes-majonézes keveréket. Azonnal tálalja.