Grillezett karaj csőben sült karfiollal
- Teljes idő 1 óra 20 perc
- 8 perc
Előkészítés - 42 perc
Főzés - 30 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
Csontos karaj
1 Mustár
Citrom
2 Kakukkfű
Só
Bors
1 Olaj
3 Vaj
1 Fokhagyma
3 Liszt
3 Tej
1 Só
Bors
5 Reszelt sajt
Karfiol
2 Sárgarépa
1 Petrezselyem
Előkészítés
Lépés 1 /9
Készítse el a hozzávalókat.
Lépés 2 /9
Keverje össze a mustárt a citromhéjjal, fűszerekkel és az olajjal, pácolja be a húst. ½ órára tegye hűtőbe.
Lépés 3 /9
A besamelhez olvassza fel a vajat, adja hozzá a lisztet, kicsit barnítsa meg, majd adja hozzá a finomra aprított fokhagymát is és 1 percig kavarja.
Lépés 4 /9
Öntse fel tejjel és főzze sűrűre. Közben sózza, borsozza, és adja hozzá a reszelt sajt felét és addig kevergesse a mártást, amíg a sajt felolvad.
Lépés 5 /9
A karfiolt szedje rózsáira. Lobogó, sós vízben 1-2 percig főzze elő. Szedje ki és csepegtesse le.
Lépés 6 /9
A sárgarépát vágja karikára. A zöldségeket tegye az OptiGrill sütőedényébe, forgassa össze a finomra aprított petrezselyemmel és öntse rá a besamelt.
Lépés 7 /9
Süsse 20-25 percig, majd szórja rá a maradék sajtot is és pár percig süsse tovább.
Lépés 8 /9
A húst a grillen oldalanként 3-3 percig süsse a legmagasabb fokozaton.
Lépés 9 /9
Ha elkészült a hús, a csőben sült zöldségekkel tálalja.