Grillezett karfiolsteak vöröslencse-dahllal
- Teljes idő 1 óra
- 20 perc
Előkészítés - 40 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
180 g Répa (kb. 1 nagy)
180 g Vöröshagyma (kb. 1 db)
1 szegf. Fokhagyma
2 kan. Olívaolaj
2 kan. Kurkumapor
1 kan. Őrölt kömény
1.5 kan. Koriandermag
1.5 kan. Őrölt gyömbér
1 szegf. Kardamom
1 Szegfűszeg
1.4 kg Karfiol (kb. 1 nagy)
1 kan. Fokhagymapor
1.5 kan. Fűszerpaprika
0.5 kan. Chilipehely
1 kan. Őrölt kömény
3 kan. Olívaolaj
Só
450 g Vörös lencse
60 cl Kókusztej
60 cl Paradicsompüré
30 cl Forrásban lévő víz
1 csok. Friss koriander
90 g Görög joghurt
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /5
Pucolja meg a répát, a hagymát és a fokhagymát. Aprítsa fel őket egy késsel, tegye őket a sütőbe és adjon hozzájuk olajat, kurkumát, köményt, koriandermagot, gyömbért, zúzott kardamomot, szegfűszeget és sót.
Lépés 2 /5
Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra, majd tegye bele a tepsitartozékot. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 3-as pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, süsse a zöldségeket 5 percig, közben keverjen rajtuk egyet-kettőt.
Lépés 3 /5
Eközben vágjon ki 1,5 cm vastag steakeket a karfiol közepéből. Keverje össze a fokhagymaport a fűszerpaprikával, a chilivel, az olívaolajjal és a sóval, majd a keverékbe alaposan forgassa bele a karfiolsteakeket.
Lépés 4 /5
Tegyen vörös lencsét, kókusztejet, paradicsompürét és forrásban lévő vizet a tepsitartozékba. Tegye a karfiolsteakeket a grill-lapra. Süsse 35 percig, félidőnél fordítsa meg a karfiolsteakeket, a lencséket gyakori időközönként keverje meg.
Lépés 5 /5
Tegyen minden tányérra a lencséből, a karfiolsteakből, adjon hozzá egy kanál joghurtot, és szórja meg egy kis aprított korianderrel. Azonnal tálalja.