Grillezett barackok karamellizált pekándióval
- Teljes idő 20 perc
- 5 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
A gyümölcshöz:
4 Barack (vagy 4 nagy kajszibarack)
40 g Barna cukor
A pekándióhoz:
30 g Barna cukor
1 kan. Fahéj
1 csip. Szerecsendió
1 kan. Juharszirup
1 kan. Víz
100 g Pekándió
0.25 kan. Tengeri só
Előkészítés
Lépés 1 /7
Mossa meg a barackokat, vágja őket félbe és távolítsa el belőlük a magot.
Lépés 2 /7
Tegye a barna cukrot, a fahéjat, a szerecsendiót, a juharszirupot, a vizet, a pekándiót és a sót egy nagy tálba. Jól forgassa meg a pekándiókat.
Lépés 3 /7
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Győződjön meg róla, hogy a rács az 1-es kosárban van. Válassza ki a GRILL programot 200°C-on 15 percre. Még ne tegye a hozzávalókat a kosárba, a készülék automatikusan megkezdi az előmelegítést. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a KÉZI programot 180°C-on 8 percre. Tegyen a 2-es kosár rácsára sütőpapírt és tegye rá a pekándiókat.
Lépés 4 /7
Nyomja meg a SZINKRON gombot, hogy a két kosár egyszerre fejezze be a sütést. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 5 /7
Amikor a készülék pittyen, és a kijelzőn megjelenik a „Hozzáadás” felirat, véget ért az előmelegítési ciklus. Tegye a barackokat az 1-es kosár rácsára húsukkal lefelé, majd csukja be a kosarat. A sütés automatikusan folytatódni fog.
Lépés 6 /7
A sütési idő felénél fordítsa meg a barackokat és szórja meg őket barna cukorral. A 2-es kosárban keverje meg a pekándiókat.
Lépés 7 /7
Vegye ki a pekándiókat a kosárból és terítse szét őket egy sütőpapíron. Hagyja hűlni 10 percig. Tálalja a barackokat a karamellizált pekándióval.