Chimichurris steak Hasselback-édesburgonyával
- Teljes idő 53 perc
- 20 perc
Előkészítés - 33 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
4 g Marhasteak
1 csokor Petrezselyem
3 Fokhagymagerezd
1 Piros csili
2 kan. Vörösborecet
6 kan. Olívaolaj
Só és bors
4 Édesburgonya
2 kan. Olívaolaj
Só és bors
Friss kakukkfű
Előkészítés
Lépés 1 /8
A chimichurri elkészítéséhez vágja apróra a petrezselymet, a fokhagymát és a csilipaprikát. Keverje össze a vörösborecettel és az olívaolajjal. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezze. A szószt tegye félre.
Lépés 2 /8
Mossa és szárítsa meg az édesburgonyát. Vágja vékony szeletekre, ügyelve arra, hogy ne vágja át teljesen, hogy a tövénél megmaradjon. Kenje meg olívaolajjal, fűszerezze sóval és borssal, és adja hozzá a friss kakukkfüvet.
Lépés 3 /8
Tegye az édesburgonyát a készülékbe. Kezdje el a sütést.
Lépés 4 /8
Közben sóval és borssal ízesítse a marhasteakeket.
Lépés 5 /8
Amikor az édesburgonya már majdnem megsült, adja hozzá a marhasteakeket a készülékhez. Kezdje újra a sütést, a kívánt sütési fokot beállítva.
Lépés 6 /8
Nyissa ki a fogantyút mindkét kezével.
Lépés 7 /8
Tálalja a marhasteakeket a chimichurri mártással és a Hasselback-édesburgonyával az oldalán.
Lépés 8 /8
Jó étvágyat!