Grillezett rib eye steak chimichurri szósszal
- Teljes idő 15 perc
- 15 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
2 személy
2 kan. vörösborecet
1 kan. friss citromlé
4 szegf. fokhagyma, nagyon apróra vágott
1 kan. só és bors, külön
2 ml csípőspaprika-pehely
1 db babérlevél
3 kan. olívaolaj
125 ml nagyon apróra vágott, friss petrezselyem
2 db rib eye steakek, egyenként kb. 175 g
Előkészítés
Lépés 1 /4
Keverje össze az ecetet a citromlével, a fokhagymával, a só és a bors felével, a csípőspaprika-pelyhekkel és a babérlevelekkel. Habarja össze olívaolajjal, amíg jól össze nem keverednek, majd keverje hozzá a petrezselymet. Hagyja állni legalább 15 percig, a babérleveleket szedje ki.
Lépés 2 /4
Eközben itassa fel a steakekről a nedvességet egy papírtörlővel. Szórja rá a maradék sót és borsot a steak mindkét oldalára.
Lépés 3 /4
Ha az OptiGrill nincs csatlakoztatva: - Kapcsolja be a grillsütőt - Válassza a Vörös hús programot, majd nyomja meg az OK gombot Ha az OptiGrill csatlakoztatva van: - Szabja személyre sütési preferenciáit a lépés alján található linkre kattintva, majd nyomja meg az OK gombot az OptiGrillen. Ezt követően folytassa a receptet: Finoman fújja be a sütőlapot sütőspray-vel. Ha a lila jelzőfény már nem villog, helyezze a steakeket a grillsütőre és csukja le a fedőt. Süsse addig, amíg a jelzőfény át nem vált a kívánt fokozatra: sárgára, ha véresen, narancssárgára, ha közepesen átsülten vagy pirosra, ha jól átsülten szeretné elkészíteni a húst.
Lépés 4 /4
Tegye át a steaket egy nagy tányérra, és fedje le alufóliával. Hagyja állni 5 percig. Tálalja a steaket chimichurri szósszal a hús mellett vagy közvetlen a húsra öntve.