Brazil sajtos zsemle (Pão de queijo)
- Teljes idő 55 perc
- 15 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 30 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
6 személy
200 g Tápióka liszt
38 cl Tej
5 cl Olívaolaj
120 g Reszelt sajt
1 Tojás
1 kan. só
1 csip. Szerecsendió őrlemény
Előkészítés
Lépés 1 /5
Öntse a tápiókalisztet egy edénybe. Forralja fel a tejet és az olajat egy lábasban. Gyorsan öntse a folyadékot a lisztre, és keverje erőteljesen, hogy kissé ragacsos, rugalmas keveréket kapjon.
Lépés 2 /5
Adja hozzá a sajtot, a tojást, a sót és a szerecsendiót. Egy spatulával keverje bele.
Lépés 3 /5
Tegye a keveréket egy tepsibe, és terítse szét, hogy a hűtőszekrényben 30 perc alatt gyorsan kihűljön.
Lépés 4 /5
Vegye ki a tepsit, és formázzon 18 golyót kézzel. Ha a tészta ragadós, használjon egy kevés lisztet. Tegyen egy alufóliát a lapra. Óvatosan tegye a golyókat a készülékbe, hagyjon közöttük helyet, hogy a levegő keringhessen. Kezdje el a sütést. A végén szép aranyszínű golyókat kell kapnia.
Lépés 5 /5
Folytassa a sütést, amíg az összes golyó meg nem sül. Hagyja kihűlni, majd tálalja avokádó és mangó „szalszával”, salátával vagy guacamoléval.