Brazil „esőcsepp” fánk (Bolinho de Chuva)
- Teljes idő 22 perc
- 10 perc
Előkészítés - 12 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (9)
Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3az1-ben FW201815 Fekete Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry & Grill 2az1-ben digitális EY505D15 Rozsdamentes/Fekete Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry & Grill 2az1-ben XXL EY801D15 Rozsdamentes/Fekete Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry Max EY245310 Sötétzöld/Fekete Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
8 személy
250 g Ragadós rizsliszt
40 g Porcukor
1 kan. Őrölt fahéj
0.5 kan. Őrölt kardamom
2 Tojás
12 cl Tej
4 cl Növényi olaj
0.5 kan. Sütőpor
50 g Finomszemcséjű cukor
50 g Porcukor
2 kan. Őrölt fahéj
Előkészítés
Lépés 1 /3
Keverje össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat és a kardamomot egy tálban. Ezután adja hozzá a tojást, a tejet, az olajat és az élesztőt, majd keverje össze a keveréket egy spatulával, amíg a tészta sima és egyenletes nem lesz.
Lépés 2 /3
Tegyen egy alufóliát a lapra. Két kiskanállal formázzon kis golyókat. Óvatosan tegye a golyókat a sütőbe, de hagyjon közöttük helyet, hogy a levegő keringhessen. Kezdje el a sütést. Szép arany golyókat kell kapnia.
Lépés 3 /3
Gyorsan keverje össze a cukrokat és a fahéjat egy tálban, majd forgassa meg a fánkokat a keverékben, és rázza meg az edényt, hogy jól bevonja. Ismételje meg a műveletet, amíg az összes tésztát el nem használja. Fogyassza melegen.