Brazil répatorta (Bolo de Cenoura)
- Teljes idő 1 óra 26 perc
- 20 perc
Előkészítés - 41 perc
Főzés - 25 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
6 személy
200 g Reszelt sárgarépa
2 Tojás
100 g Növényi olaj
180 g Porcukor
170 g T45 liszt
30 g Kukoricakeményítő
5 g Sütőpor
100 g Víz
60 g Porcukor
30 g Keserű kakaópor
80 g Vaj
1 kan. Tápióka keményítő
Előkészítés
Lépés 1 /6
Tegye a sárgarépát, a tojást és az olajat egy szűk edénybe. Botmixerrel keverje simára és homogénre. Öntse a keveréket egy tálba, és adja hozzá a cukrot, a lisztet, a kukoricalisztet és a sütőport. Keverje össze egy spatulával.
Lépés 2 /6
Vajazzon és lisztezzen ki egy 20 cm × 6 cm-es gyűrűs sütőformát. Öntse a keveréket a formába.
Lépés 3 /6
Tegye a gombócokkal teli tálcát a lappal felszerelt készülékbe. Kezdje el a sütést.
Lépés 4 /6
Vegye ki a tortát a formából, tegye egy rácsra, majd hagyja kihűlni.
Lépés 5 /6
Öntse a vizet, a cukrot és a kakaót egy lábasba. Keverje habverővel, miközben 30 másodpercig alacsony lángon forralja. Vegye le a tűzről. Adja hozzá a vajat és a tápióka keményítőt. Keverj át, és gyorsan tegye vissza a tűzre, hogy a keverék besűrűsödjön.
Lépés 6 /6
Öntse a keveréket a torta tetejére, majd egy kanállal rajzoljon apró hullámokat a torta oldalára. Élvezze a finom ízeket.