Bárányborda konfitált répával
- Teljes idő 45 perc
- 20 perc
Előkészítés - 25 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
4 kan. Olívaolaj
1.5 kan. Szárított kakukkfű
2 kan. Fokhagymapor
Só, bors
16 Báránybordák (12 darab)
1 kg Bébirépa (kb. 2 csokor)
4 szegf. Fokhagyma
1.5 kan. Méz
75 g Vaj
20 cl Víz
1.5 kan. Só
1 csok. Friss kakukkfű
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /4
Keverje össze az olívaolajat, a kakukkfüvet, a fokhagymát, a sót és a borsot. Kenje be vele a báránybordákat. Hagyja őket pihenni, amíg a többi hozzávalót elkészíti.
Lépés 2 /4
A felső 2 cm-t kivéve hámozza meg a répákat. A méretüktől függően vágja őket hosszában 4-be, majd tegye őket a tepsitartozékba. Pucolja meg és aprítsa fel a fokhagymagerezdeket, adja őket hozzá a répához a mézzel, a kockázott vajjal, a vízzel, a sóval és a friss kakukkfűvel együtt. Csukja le a fedőt.
Lépés 3 /4
Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra, majd tegye bele a tepsitartozékot. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a báránybordák felét a grill-lapra és süsse őket 10-12 percig, a sütési idő felénél megfordítva őket. Ezt ismételje meg a maradék bordákkal is. Sütés közben időnként keverje meg a répákat.
Lépés 4 /4
Tálalja a bordákat a sült répákkal.