Bárányborda datolyás-fűszeres sült répával
- Teljes idő 45 perc
- 20 perc
Előkészítés - 25 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
190 g Puha vaj
90 g Puha datolyák
35 g Aprított tárkony (1 kis csokor)
0.5 kan. Só
1.2 kg Apró répa
1.5 kan. Fűszerpaprika
1.5 kan. Fokhagymapor
1.5 kan. Fahéj
1.5 kan. Kakukkfű
1.5 kan. Méz
1.5 kan. Citromlé
3 kan. Olívaolaj
22.5 cl Víz
1.5 kan. Só
1.8 kg Báránybordák (18 darab)
Só, bors
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /5
Keverje össze a puha vajat a magozott datolyákkal, a tárkonnyal és sóval, keverje addig, amíg krémes állagú nem lesz. Tegye be a hűtőbe, amíg a többi hozzávalót elkészíti.
Lépés 2 /5
Hámozza meg a sárgarépát. Vágja fel őket hosszában és tegye őket a tepsitartozékba.
Lépés 3 /5
Keverje össze a fűszerpaprikát, a fokhagymaport, a fahéjat, a kakukkfüvet, a mézet, a citromlevet, az olívaolajat, a vizet és a sót. Ezt öntse rá a répákra és keverje össze az egészet. Fedje le a tetővel és fűszerezze a báránybordákat sóval és borssal.
Lépés 4 /5
Tegye a tepsitartozékot az OptiGrillbe az alsó tálca helyére és állítsa a grillt 180°C-ra. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a báránybordák felét a grill-lapra és süsse őket 10-12 percig, a sütési idő felénél megfordítva őket.
Lépés 5 /5
Ezt ismételje meg a maradék bordákkal is. Sütés közben időnként keverje meg a répákat. Tálalja a bordákat a datolyás-vajas, fűszerezett répákkal.