*Koreai stílusú sertésborda
- Teljes idő 2 óra 15 perc
- 15 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 2 óra
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
1 kg *Sertésborda
15 cl *Víz
20 cl *Szójaszósz
6 cl *Rizsecet
4 kan. *Folyékony méz
3 *Fokhagyma gerezdek
2 kan. *Gyömbér
1 *Hagyma
1 kan. *Gochujang
Előkészítés
Lépés 1 /6
*Egy késsel vágja a bordákat a csontok mentén darabokra. Tegye a bordadarabokat egy nagy edénybe.
Lépés 2 /6
*Egy másik kis tálban keverje össze a vizet, a szójaszószt, a rizsecetet, a mézet, az apróra vágott fokhagymát, az apróra vágott gyömbért, az apróra vágott hagymát és a gochujang pasztát. Öntse a mártást a bordákra, ügyelve arra, hogy jól bevonja őket. Fedje le az edényt fóliával, és hagyja pácolódni a hűtőben 2 órán át.
Lépés 3 /6
*Vegye ki a bordákat a hűtőből, csepegtesse le, és tegye félre a pácot.
Lépés 4 /6
*Kapcsolja be az OptiGrillt, válassza ki a „Sertéshús” programot, és nyomja meg az OK gombot. Miután előmelegítette, tegye a bordadarabokat a grillre, és zárja le. Süsse, amíg a jelzőfény pirosra nem vált.
Lépés 5 /6
*Közben öntse a félretett páclevet egy kis lábasba, és közepes lángon párolja addig, amíg kissé besűrűsödik.
Lépés 6 /6
*Tálalja a grillezett bordákat a mártással körítve.