Rakott karfiol spenóttal, fenyőmaggal és ricotta sajttal
- Teljes idő 50 perc
- 20 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
4 személy
500 g Karfiol (fél)
500 g Friss spenót
75 g 0,5 vöröshagyma
30 g Vaj
200 g Ricotta
300 g Tejföl, 30% zsírtartalmú
1 Tojás
1 csip. Reszelt szerecsendió
100 g Ementáli
50 g Fenyőmag
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /6
A karfiolt tisztítsa meg, ossza virágokra, és sós, forrásban lévő vízben főzze 15 percig. Szedje ki a virágokat szűrőkanállal, tegye gyorsan hideg víz alá, és csepegtesse le.
Lépés 2 /6
Szedje ki és mossa meg a spenótot. Hámozza meg és aprítsa fel a hagymát. Olvassza fel a vajat egy serpenyőben, és adja hozzá az apróra vágott hagymát. Adja hozzá a spenótot három részletben. Minden hozzáadás között hagyja egy kicsit összemenni. Főzze alacsony lángon 3-4 percig, gyakran kevergetve, amíg a spenót teljesen meg nem puhul. Hagyja kihűlni.
Lépés 3 /6
Tegye ricottát, a tejszínt, a tojást, a szerecsendiót és az Emmentáli sajt felét egy tálba. Pirítsa meg a fenyőmagot egy serpenyőben zsiradék nélkül, és adja hozzá a keverékhez. Sóval és borssal fűszerezze, majd adja hozzá a karfiolvirágot és a spenótot. Óvatosan keverje össze.
Lépés 4 /6
Öntse a keveréket egy edénybe. Oszlassa el a maradék sajtot a gratinon. Helyezze az edényt a sütőrácsra. Tegye a sütőrácsot a sütő legalacsonyabb pozíciójába.
Lépés 5 /6
Kapcsolja be a készüléket. Indítsa el a BAKE programot 200°C-on, és állítsa be a sütési időt 30 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 6 /6
Tálalja forrón salátával.