Vegán burger
- Teljes idő 20 perc
- 0 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
200 g Szeletelt vörös káposzta
150 g Reszelt sárgarépa
120 g Vegán majonéz
2 kan. Almaecet
1 kan. Fokhagymapor
3 tasak Natúr jackfruit darabok (nettó tömeg leszűrve: 440 g)
8 Hamburgerzsemlék
220 g Barbecue-szósz
Só, bors
2 kan. Füstölt fűszerpaprika
15 csepp. Folyékony füst
Előkészítés
Lépés 1 /5
A káposztához: Tegye a nyers zöldségeket egy tálba. Adja hozzá a vegán majonézt, az almaecetet, a fokhagymaport, a sót és a borsot. Keverje össze és legalább egy órára tegye be a hűtőbe pácolódni. Minél tovább pácolja, annál puhább lesz a káposzta. Minél kevesebb ideig pácolja annál roppanósabb lesz a káposzta. Pácolja az ízlésének megfelelő ideig.
Lépés 2 /5
Morzsolja a jackfruitot az ujjaival egy nagy tálba, amíg pulled pork állagú nem lesz. Öntse fel annyi vízzel, hogy ellepje, és hagyja állni 5-10 percig. Mossa le újra és nyomjon ki annyi vizet a jackfruitból, amennyit csak lehetséges. Tegye vissza a jackfruitot a tálba, adja hozzá a barbecue-szószt, a sót, a borsot, a füstölt fűszerpaprikát, a folyékony füstöt és keverje össze őket.
Lépés 3 /5
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a KÉZI programot 180°C-on 20 percre. Vegye ki a rácsot, és tegyen 650 g jackfruitot az 1-es kosárba. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a KÉZI programot 180°C-on 20 percre. Vegye ki a rácsot, és tegyen 450 g jackfruitot a 2-es kosárba. A START gomb megnyomásával kezdje meg a sütést.
Lépés 4 /5
A sütési idő felénél keverje meg.
Lépés 5 /5
Tegye a barbecue-s jackfruitot a burgerzsemlékre és a tetejére tegyen káposztát. Tálalja harmonikaburgonyával.