Harmonikaburgonya
- Teljes idő 55 perc
- 20 perc
Előkészítés - 35 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
9 személy
1.5 kg sütni való burgonya (5 nagy vagy 9 közepes szem)
50 g Olívaolaj
6 g Só
3 csip. Bors
25 g Olvasztott vaj
Friss kakukkfű
Előkészítés
Lépés 1 /5
Mossa meg a burgonyákat, és anélkül, hogy meghámozná őket, hosszában vágja fel őket (a közepes méretű burgonyákat ne vágja fel). Vágja le a burgonyák végét. Egy vágódeszkán tegyen egy burgonyát két evőpálcika közé és vágja be 2-3 milliméteres távolságokban. Az evőpálcika meggátolja, hogy teljesen átvágja a burgonyát.
Lépés 2 /5
Keverje össze az olívaolajat sóval és borssal (ha szeretne, adhat hozzá fokhagymaport is). Kenje be a burgonyákat az olajos keverékkel, főleg a bevágásoknál.
Lépés 3 /5
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a SÜLT KRUMPLI programot 180°C-on 35 percre. Tegyen 6 burgonyát az 1-es kosárban lévő rácsra. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a SÜLT KRUMPLI programot 180°C-on 35 percre. Tegyen 3 burgonyát a 2-es kosárban lévő rácsra. A START gomb megnyomásával kezdje meg a sütést.
Lépés 4 /5
A sütési idő felénél, amikor a készülék csipogni kezd, kenje be a burgonyák tetejét olvasztott vajjal. A burgonyákat addig süsse, amíg a külsejük ropogós és aranybarna nem lesz.
Lépés 5 /5
A burgonyákat ropogósan, azonnal tálalja, és szórja meg őket friss kakukkfűvel. Tálalja őket vegán burgerrel.