*Thai-style salmon
- Teljes idő 57 perc
- 20 perc
Előkészítés - 37 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
4 Lazac
10 cl Szójaszósz
1 Lime
4 Fokhagyma
2 kan. Gyömbér
1 Pirospaprika
2 Sárgarépa
1 Cukkini
1 kan. Olívaolaj
50 g Cukorborsó
50 g Babcsíra
4 kan. Édes csiliszósz
0.5 Újhagyma
2 kan. Szezámmag
1 Lime
Koriander
Só és bors
Előkészítés
Lépés 1 /8
A lazacot vágja nagy kockákra. Egy edényben keverje össze a szójaszószt, a lime-lét, az aprított fokhagymát és a reszelt gyömbért. Adja hozzá a lazacot, fedje le, és hagyja állni 20 percig.
Lépés 2 /8
Mossa és szárítsa meg a paprikákat, a sárgarépákat és a cukkinit. Vágja a paprikát csíkokra és magozza ki. Hámozza meg a sárgarépákat és vágja vékony hasábokra. Vágja a cukkinit hasonló nagyságú hasábokra. Keverje össze az apróra vágott zöldségeket az olajjal egy edényben. Adja hozzá a cukorborsót és a babcsírát. Ízesítse sóval és borssal.
Lépés 3 /8
Helyezze a zöldségeket a készülékbe. Kezdje el a sütést.
Lépés 4 /8
A sütési idő felénél keverje meg a zöldségeket.
Lépés 5 /8
Nyissa ki a fogantyút mindkét kezével. A zöldségeket tegye félre egy edényben.
Lépés 6 /8
Helyezze a lazackockákat a serpenyőbe. Kezdje el a sütést.
Lépés 7 /8
Amikor megsült, nyissa ki a fogantyút mindkét kezével, és óvatosan vegye ki a lazacot.
Lépés 8 /8
Tálalja a zöldségeket és a lazacot tányérokra. Hintse meg a lazacot édes chiliszósszal, újhagymával és szezámmaggal. Csepegtesse a zöldségek tetejére a lime-ot, és szórja meg korianderrel. Jó étvágyat!