Thai lazacfilé színes zöldségekkel
- Teljes idő 1 óra 20 perc
- 30 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 20 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (2)
Összetevők
4 személy
HAL HOZZÁVALÓK:
4 Lazacfilé
10 cl Csökkentett sótartalmú szójaszósz
1 Lime
4 szegf. Fokhagyma
2 kan. Reszelt gyömbér
KÖRET HOZZÁVALÓK:
1 Piros paprika
2 Sárgarépa
1 Cukkini
1 kan. Olívaolaj
50 g Cukorborsó
50 g Babcsíra
Só, bors
A DÍSZÍTÉSHEZ:
4 kan. Édes csiliszósz
1 Felkockázott újhagyma
2 kan. Szezámmag
1 Lime
Koriander
Előkészítés
Lépés 1 /6
A lazacfiléket vágja nagy kockákra. Egy tálban keverje össze a szójaszószt, a lime-lét, az aprított fokhagymát és a reszelt gyömbért. Adja hozzá a lazacot, takarja le, és hagyja 20 percig állni.
Lépés 2 /6
Mossa és szárítsa meg a paprikát, a sárgarépát és a cukkinit. Vágja a paprikát csíkokra és magozza ki. Hámozza meg a répát és vágja kis hasábokra. A cukkinit vágja hasonló nagyságú hasábokra. Egy tálban keverje össze a feldarabolt zöldségeket olajjal. Adja hozzá a mangetout borsót és a babcsírát. Ízesítse sóval és borssal.
Lépés 3 /6
Kapcsolja be az 1-es kosarat. Tegye a halat a tányérra.
Lépés 4 /6
Kapcsolja be a 2-es tálat. Tegye a zöldségeket a készülékbe, a tányér használata nélkül.
Lépés 5 /6
Nyomja meg a SZINKRON gombot, hogy a lazac és a zöldségek sütése egyszerre fejeződjön be. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 6 /6
A tálaláshoz tegye ki a zöldségeket és a lazacot tányérokra. Hintse meg a lazacot édes csiliszósszal, újhagymával és szezámmaggal. Locsolja meg a zöldségeket limelével és szórja meg korianderrel.