Török töltött batyu (Manti)
- Teljes idő 1 óra 21 perc
- 30 perc
Előkészítés - 21 perc
Főzés - 30 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
2 személy
155 g T45 liszt
0.25 kan. Finom só
1 Felvert tojás
3 cl Tej
0.5 kan. Olívaolaj
200 g Darált borjúhús
30 g Finomra vágott hagyma
0.25 kan. Finom só
0.25 kan. Szárított pirospaprika pehely
1 csip. Őrölt fekete bors
4 kan. Olvasztott vaj (a tepsihez)
75 g Vaj
2 szegf. Fokhagyma gerezdek
0.5 kan. Szárított pirospaprika pehely
1 kan. Paradicsompüré
100 g Finomra darabolt paradicsom
0.25 kan. Finom só
5 cl Borjú alaplé
2 kan. Finomra vágott friss bazsalikom
4 kan. Finomra vágott petrezselyem
1 csip. Földi sumac
0.25 kan. Őrölt fekete bors
Tartozékok
Grill
Előkészítés
Lépés 1 /7
Készítse el a batyu tésztáját. Keverje össze a lisztet és a sót egy edényben. Készítsen egy mélyedést a közepébe. Adja hozzá a tojást, a tejet és az olívaolajat, és óvatosan keverje össze. Kézzel gyúrja 7 percig, hogy sima tésztát kapjon. Takarja le egy tiszta konyharuhával, és hagyja pihenni 30 percig.
Lépés 2 /7
Szórja meg liszttel a tésztát. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen, sodrófával nyújtsa 2 mm vastagságú téglalap alakúra. Egy késsel vágja a tésztát 5 cm-es négyzetekre, így kb. 25 négyzetet kap. Tegye félre egy tiszta konyharuha alá.
Lépés 3 /7
Készítse el a gombócok töltelékét. Tegye a borjúhúst, a hagymát, a sót, a szárított chilipelyhet és a fekete borsot egy tálba. Alaposan keverje össze.
Lépés 4 /7
Tegyen egy kanál tölteléket minden tészta négyzet közepére. A szemközti sarkokat párban illessze össze és nyomja össze, középen hagyva egy nyílást. A gombócokat gondosan zárja le, hogy ne nyíljanak ki sütés közben, így kis csónak alakú lepénykék lesznek.
Lépés 5 /7
Egy kerek tálcát vagy egy 20 cm-es, peremmel ellátott tortaformát vajazzon ki 2 evőkanál olvasztott vajjal. Rendezze el a gombócokat egyenletesen az előkészített tálcán. Locsolja meg a maradék 2 evőkanál vajjal. Tegye a gombócokkal teli tálcát a lappal felszerelt készülékbe. Indítsa el a főzést.
Lépés 6 /7
Közben készítse el a szószt. Olvassza fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon. Adja hozzá a felaprított fokhagymagerezdeket, és pirítsa 20 másodpercig. Ezután adja hozzá a morzsolt szárított chilit, és főzze további 10 másodpercig. Adja hozzá a paradicsompürét, és főzze további 1 percig. Adja hozzá a paradicsomot, sózza meg, és párolja további 5 percig. Forralja fel a keveréket, majd csökkentse a hőfokot. Öntse fel a forró alaplével a szószt, és főzze további 3 percig.
Lépés 7 /7
Öntse a mártást a főtt gombócokra egyenesen az Easy Fryból. Szórja meg bazsalikommal, petrezselyemmel, őrölt sumac-kal és fekete borssal. Kapcsolja be a készüléket, és indítsa el a főzést. Tálalja azonnal. Jó étvágyat!