Müzlivel töltött alma
- Teljes idő 45 perc
- 15 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
4 személy
50 g Zabpehely
50 g Mazsola
40 g Barna cukor
50 g Tört mogyoró
1 kan. Fahéj
50 g Olvasztott vaj
6 Közepes méretű almák (1 kg)
Előkészítés
Lépés 1 /6
Keverje össze a zabot, a mazsolát, a barna cukrot, a diót és a fahéjat egy tálban. Adja hozzá az olvasztott vajat és keverje, amíg a hozzávalók el nem keverednek. Tegye félre.
Lépés 2 /6
Egy késsel vágjon le az alma tetejéről egy 2 cm vastag szeletet, ezt tegye félre. Egy dinnyegolyózó vagy kiskanál segítségével vájja ki az alma magházát, hogy beletölthesse a tölteléket. Töltse meg az almákat a zabos keverékkel. Tegye vissza az alma tetejére a levágott szeletet.
Lépés 3 /6
Tegye azt almákat a tepsire. Tegye a tepsit a sütő legalacsonyabb pozíciójába.
Lépés 4 /6
Kapcsolja be a készüléket. Indítsa el a BAKE programot 200°C-on, és állítsa be a sütési időt 30 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 5 /6
Szúrjon kést az egyik almába, hogy ellenőrizze, hogy megsültek-e. Ha szükséges, folytassa a sütést. A sütési idő az alma méretétől és minőségétől függően változhat, és attól függően, hogy puhábban vagy kevésbé puhán szereti-e az almát.
Lépés 6 /6
Az almákat melegen tálalja.