Szárított hús
- Teljes idő 7 óra 15 perc
- 15 perc
Előkészítés - 3 óra
Főzés - 4 óra
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
6 személy
500 g Hasaalja marhahús
1.5 kan. Szójaszósz
4.5 kan. Vöröshús-fűszerkeverék (20 g)
4.5 kan. Barna cukor (20 g)
1 kan. Víz
1 kan. Füstölt fűszerpaprika
Tartozékok
Sütőkosár
Előkészítés
Lépés 1 /6
Éles késsel vágja fel a bélszínt egy deszkán ellentétes irányban 7 mm vastag csíkokra.
Lépés 2 /6
Tegye a szójaszószt, a vöröshús-fűszerkeveréket, a barna cukrot, a vizet és a füstölt fűszerpaprikát egy tálba. Jól keverje össze. Adja hozzá a hasaalja steakszeleteket, és forgassa meg, hogy jól be legye vonva. Fedje le a tálat fóliával, és hagyja a hűtőben legalább 4 órán át vagy egy éjszakán át pácolódni.
Lépés 3 /6
Vegye ki a hasaalja-szeleteket a tálból, és helyezze őket a sütőkosárba és a tepsire, egymástól jó távolságra.
Lépés 4 /6
Helyezze a sütőkosarat a sütő legmagasabb, a tepsit pedig a sütő középső pozíciójába.
Lépés 5 /6
Kapcsolja be a készüléket. Válassza ki a DEHYDRATE beállítást 80°C-on, és állítsa be a sütési időt 3 órára. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 6 /6
Tárolja a szárított húst légmentesen záródó edényben a hűtőben.