Souvlaki
- Teljes idő 2 óra 30 perc
- 20 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 2 óra
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
2 kan. Olívaolaj
1 Citromlé
2 Fokhagyma gerezdek
1 kan. Szárított oregánó
800 g Csirke
4 Görög pite
120 g Tzatziki
2 Közepes paradicsom
1 Vöröshagyma
100 g Főtt chips
Só és bors
Előkészítés
Lépés 1 /4
Egy nagy edényben keverjen össze 2 evőkanál olívaolajat, egy citrom levét, a zúzott fokhagymát és az oregánót. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezze. Adja a felkockázott húst a páchoz, és forgassa össze, hogy jól bevonja. Fedje le, és hagyja pácolódni a hűtőben legalább 2 órán át, ideális esetben egy éjszakán át.
Lépés 2 /4
A souvlaki sütése előtt a fanyársakat kb. 30 percre áztassa be vízbe, hogy ne égjenek meg sütés közben. A bepácolt húsdarabokat fűzze fel a beáztatott fanyársakra.
Lépés 3 /4
Tegye a csirke nyársakat a sütőlapos Easy Fry készülékbe. Kezdje el a sütést. A sütési idő a húsdarabok vastagságától és a főzési preferenciától függően változhat.
Lépés 4 /4
Tálalja a souvlakit meleg pitában, tzatzikkal, paradicsommal és lilahagymával körítve. A kenyér belsejébe ízlés szerint rakhat néhány chipset is. Görög salátával, tzatzikivel és chipsekkel is tálalhatja így még teljesebb ételt kaphat.