Souvlaki
- Teljes idő 2 óra 32 perc
- 20 perc
Előkészítés - 12 perc
Főzés - 2 óra
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
4 kan. Olívaolaj
1 Citrom
2 Fokhagyma
1 kan. Oregánó
800 g Csirke
4 Görög pite
120 g Tzatziki
2 Paradicsom
1 Vöröshagyma
100 g Sült krumpli
só
Előkészítés
Lépés 1 /6
Egy nagy tálban keverje össze a 2 evőkanál olívaolajat, a citromlevet, a zúzott fokhagymát és az oregánót. Ízlés szerint sózza és borsozza. Adja a felkockázott húst a páchoz, és forgassa bele, hogy jól bevonja. Fedje le, és hagyja pácolódni a hűtőben legalább 2 óráig, ideális esetben egy éjszakán át.
Lépés 2 /6
Tegye a 2 rostélyt az OptiGrill készülékbe, és állítsa a készüléket 180°-ra. Állítsa az oldalsó termosztátot a 4. pozícióba.
Lépés 3 /6
Amíg a grill felforrósodik, fűzze a pácolt húsdarabokat az előre beáztatott fanyársakra.
Lépés 4 /6
Amikor az OptiGrill felmelegedett, tegye a nyársakat a grillre. Süsse mindkét oldalon körülbelül 4-6 percig, vagy amíg a hús jól átsül és kívülről aranyszínű lesz. A főzési idő a hús vastagságától és az Ön preferenciájától függően változhat.
Lépés 5 /6
Kenje meg a pita kenyereket 2 evőkanál olívaolajjal, majd helyezze a grill másik oldalára és melegítse fel.
Lépés 6 /6
Vegye le a souvlakit a grillről, és tálalás előtt néhány percig pihentesse. Tálalja a souvlakit meleg pitában, tzatzikivel, paradicsommal és lilahagymával díszítve. Adjon hozzá egy kis sült krumplit is a pitába. Görög salátával, tzatzikivel és sült krumplival is tálalhatja így még teljesebb ételt kaphat.