Shakshuka tojással és paprikával
- Teljes idő 30 perc
- 10 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
300 g Vöröshagyma (kb. 2 db)
4 szegf. Fokhagyma
400 g Paradicsompüré, magozott és aprított (friss vagy konzerv)
1 kan. Sűrített paradicsom
1 kan. Őrölt kömény
1 kan. CsiliCsilipor
Só
750 g Pirospaprika (kb. 3 db)
3 kan. Olívaolaj
4 szel. Kenyér
4 Tojások
Bors
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /5
Hámozza meg és aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát. Tegye a tepsitartozékba a paradicsompürével, a sűrített paradicsommal, a köménnyel, a csilivel és a sóval együtt. Keverje össze.
Lépés 2 /5
Mossa meg, magozza ki és vágja szeletekre a paprikát. Rendezze őket a hagyma tetejére, nyomja le őket egy kicsit, majd hintse meg az olívaolaj kétharmadával.
Lépés 3 /5
Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a piros sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 15 percig, közben egyszer keverje meg.
Lépés 4 /5
Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Kenje meg a kenyérszeleteket a megmaradt olajjal, majd tegye őket a grill-lapra és vágja be 4 helyen a paprikákat, mielőtt beléjük törné a tojásokat. Sózza, borsozza és süsse 5 percig, amíg a tojásfehérje meg nem szilárdul, a sütési idő felénél fordítsa meg a kenyérszeleteket.
Lépés 5 /5
Tálalja a shakshukát a pirítósszeletekkel.