Sertésszűzpecsenye
- Teljes idő 45 perc
- 20 perc
Előkészítés - 25 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
1.35 kg Sertésszűzpecsenye (3 x 450 g)
5 kan. Olívaolaj
3 kan. Dijoni mustár
3 kan. Méz
3 kan. Fokhagymapor
3 kan. Füstölt fűszerpaprika
1.5 kan. Chilipor
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /5
Fűszerezze a sertésszűzpecsenyéket sóval és borssal. Egy kis tálban keverje össze az olívaolajat, a mustárt, a mézet, a fokhagymaport, a fűszerpaprikát és a chilit. Öntse rá a keveréket a sertésszűzpecsenyére.
Lépés 2 /5
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a CSIRKE programot 200°C-on 25 percre. Tegyen 2 szűzpecsenyét az 1-es kosárban lévő rácsra. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a CSIRKE programot 200°C-on 25 percre. Tegyen 1 szűzpecsenyét a 2-es kosárban lévő rácsra. A START gomb megnyomásával kezdje meg a sütést.
Lépés 3 /5
A sütési idő felénél fordítsa meg a szűzpecsenyéket.
Lépés 4 /5
Ellenőrizze, hogy mennyire sült át a hús, ami annak méretétől is függhet. Szükség esetén süsse további 5 percig.
Lépés 5 /5
Vegye ki a szűzpecsenyéket és hagyja őket állni 5 percig, majd szeletelje fel és tálalja bang bang karfiollal.