Bang bang karfiol
- Teljes idő 45 perc
- 25 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
350 g Liszt
3 kan. Fűszerpaprika
3 kan. Fokhagymapor
50 cl Tej
200 g Panko morzsa
3 Karfiol
3 kan. Szezámmag
200 g Édes chiliszósz
50 g Sriracha szósz
2 Lime-lé
20 g Juharszirup
Előkészítés
Lépés 1 /6
Mossa meg a karfiolt, és vágja rózsáira. Egy nagy tálban keverje össze a lisztet, a fűszerpaprikát és a fokhagymaport. Fokozatosan öntse bele a tejet, és addig habarja, amíg sima nem lesz a keverék. Tegye a panko morzsát egy lapos tálba. Mártsa bele az összes karfiolt a keverékbe, majd forgassa bele őket zsemlemorzsába.
Lépés 2 /6
Egy kis tálban keverje össze az édes chiliszószt a Sriracha szósszal, a lime-lével és a juharsziruppal.
Lépés 3 /6
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a ZÖLDSÉG programot 200°C-on 20 percre. Tegye a karfiolrózsákat az 1-es kosárban lévő rácsra. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a ZÖLDSÉG programot 200°C-on 24 percre. Tegye a karfiolrózsákat a 2-es kosárban lévő rácsra.
Lépés 4 /6
Nyomja meg a SZINKRON gombot. A START gomb megnyomásával kezdje meg a sütést.
Lépés 5 /6
A sütési idő felénél keverje meg a karfiolokat.
Lépés 6 /6
Szedje ki a karfiolokat egy tányérra és csöpögtessen rájuk chiliszószt. Szórja meg szezámmaggal. Tálalja sertésszűzpecsenyével.