Sült tökszeletek pisztáciába forgatott tengeri sügérrel
- Teljes idő 45 perc
- 15 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
2 személy
A tökhöz:
1 Kis tök
1 kan. Olívaolaj
1 kan. Méz
3 szál. Rozmaring
Só, bors
A tengeri sügérhez:
2 Nagy tengerisügér-steakek
100 g Görög joghurt
2 kan. Aprított kapor
0.25 kan. Fokhagymapor
25 g Aprított pisztácia
40 g Panko morzsa
2 kan. Aprított petrezselyem
1 kan. Olívaolaj
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /7
Mossa meg a tököt és hosszában vágja félbe. Magozza ki egy kanállal, és barázdálja be a tök húsát. Egy ecsettel kenje be a tök húsát olajjal, majd mézzel. Ízesítse sóval és borssal, majd szórja meg rozmaringgal.
Lépés 2 /7
Szárítsa meg és ízesítse a halat. Egy kis tálban keverje össze a joghurtot, a kaprot és a fokhagymát. Kenje a keveréket egy ecsettel a halra. Egy mély tálban keverje össze a pisztáciát, a panko morzsát és a petrezselymet. Ízesítse sóval és borssal. Mártsa a hal joghurtos oldalát a keverékbe.
Lépés 3 /7
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a ZÖLDSÉG programot 200°C-on 30 percre. Tegye a tökfeleket az 1-es kosárban lévő rácsra. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a HALAK programot 180°C-on 15 percre. Tegye a halfiléket a 2-es kosárban lévő rácsra.
Lépés 4 /7
Nyomja meg a SZINKRON gombot, hogy a két kosár egyszerre fejezze be a sütést. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 5 /7
A sütési idő felénél fordítsa meg a tökfeleket.
Lépés 6 /7
Győződjön meg róla, hogy a hal alaposan átsült, ez a darabok méretétől is függhet. Szükség esetén süsse egy perccel tovább, amíg a hús villával könnyedén szétszedhető nem lesz.
Lépés 7 /7
Tálalja a tökfeleket a halsteakekkel. Locsolja meg olívaolajjal és tálalja citromgerezdekkel.