Ropogósra sült cukkini
- Teljes idő 20 perc
- 10 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (16)
Csendes légkeveréses fritőz Tefal Easy Fry Silence EY5568E0 Fekete EY145810 Easy Fry Compact 3l légkeveréses fritőz Tefal fekete EY9428E0 Easy Fry Dual XXL légkeveréses fritőz Tefal 11 literes Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry & Grill 2az1-ben digitális EY505D15 Rozsdamentes/Fekete Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
2 személy
200 g Közepes méretű cukkini (kb. 1 db)
25 g Puha liszt
1 Tojás
1 kan. Olívaolaj
1 csip. Só
50 g Zsemlemorzsa
Előkészítés
Lépés 1 /7
Tisztítsa meg a cukkiniket, és vágja kb. 5 mm vastag szeletekre.
Lépés 2 /7
Készítsen elő három tányér: egyet a liszttel, egyet a felvert tojással, egyet pedig a zsemlemorzsával. A lisztet és a zsemlemorzsát fűszerezze sóval és borssal. Minden cukkini szeletet mártogasson bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába, ügyelve arra, hogy minden szeletet jól bevonjon. Ha szeretné, a ropogósabb állag érdekében enyhén permetezze be a cukkini ropogósokat olajjal.
Lépés 3 /7
Helyezze a cukkiniket a tállal ellátott készülékbe, anélkül, hogy egymásra rakná őket.
Lépés 4 /7
Kezdje el a sütést.
Lépés 5 /7
Ismételje ezt addig, amíg az összes cukkinit fel nem használja. Sütés közben egyszer-kétszer rázza meg a tányért, hogy a ropogós falatok egyenletesen süljenek meg.
Lépés 6 /7
Ha a cukkini ropogósra sült, óvatosan vegye le a tányérról, és forrón tálalja.
Lépés 7 /7
Tálalja szószokkal: ketchup, paradicsomszósz vagy metélőhagyma szósz.