Répatorta
- Teljes idő 52 perc
- 20 perc
Előkészítés - 32 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
150 g Reszelt sárgarépa
80 g Vaj
2 cl Növényi olaj
200 g Barna cukor
50 g Folyékony méz
5 cl Tej
2 Tojás
1 kan. Őrölt fahéj
1 kan. Őrölt gyömbér
0.5 kan. Kardamom por
260 g T45 liszt
20 g Kukoricakeményítő
0.5 tasak Sütőpor
50 g Aprított dió
300 g Philadelphia® típusú krémsajt
80 g Porcukor
1 kan. Folyékony vaníliakivonat
Előkészítés
Lépés 1 /6
Tegye a darabokra vágott vajat egy nagy edénybe, és a mikrohullámú sütőben néhány másodperc alatt puhítsa meg.
Lépés 2 /6
Adja hozzá az olajat, a cukrot és a mézet, és habverővel keverje krémesre. Adja hozzá a tejet, a tojást, a sárgarépát, a fahéjat, a gyömbért és a kardamomot. Egy spatulával keverje össze. Adja hozzá a lisztet, a kukoricalisztet, a sütőport és a dió felét. Keverje össze, hogy egyenletes tésztát kapjon. A maradék diót tegye félre a díszítéshez.
Lépés 3 /6
Öntse a süteménytésztát egy vajjal kikent 24 cm-es tortaformába.
Lépés 4 /6
Helyezze a formát a készülékbe, és kezdje el a sütést.
Lépés 5 /6
Nyissa ki a fogantyút mindkét kezével, és vegye ki a tortát a készülékből. Hagyja kihűlni a formában, mielőtt egy rácsra borítja.
Lépés 6 /6
Öntse a krémsajtot, a cukrot és a vaníliakivonatot egy tálba, és 2-3 percig keverje krémesre. A kihűlt torta tetejét kenje meg a krémmel, és díszítse a maradék dióval.