Quiche lorraine
- Teljes idő 53 perc
- 20 perc
Előkészítés - 33 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
1 Vajastészta
200 g Füstölt bacon
150 g Raclette sajt vagy reszelt Gruyère
4 Tojás
20 cl Főzőtejszín
0.5 kan. Őrölt szerecsendió
Só és bors
Előkészítés
Lépés 1 /8
Tekerje ki a tésztát, és helyezze egy kizsírozott 24 cm-es tortaformába vagy egy lyukacsos rács tetejére. A torta alját villával szurkálja meg, hogy az elősütés során ne puffadjon fel.
Lépés 2 /8
Helyezze a formát a készülékbe. Kezdje el a sütést, hogy a tészta elősüljön. Ellenőrizze, hogy a tészta nem puffad-e fel, és ha szükséges, villával szurkálja meg.
Lépés 3 /8
Közben a füstölt bacont serpenyőben enyhén pirítsa meg, majd konyhai papíron csepegtesse le.
Lépés 4 /8
Egy edényben verje fel a tojásokat a crème fraîche-csal. Adja hozzá a szerecsendiót, a sót és a borsot, és keverje jól össze.
Lépés 5 /8
Miután a tészta elősült, anélkül, hogy kivenné a készülékből, oszlassa el a bacont a tésztaalapon, és öntse rá a tojásos-tejszínes keveréket. Szórja meg reszelt sajttal.
Lépés 6 /8
Kezdje el a sütést.
Lépés 7 /8
A sütés felénél nyissa ki a fogantyút mindkét kezével, hogy ellenőrizze, hogy a quiche megsült-e, és ha szükséges, fordítsa meg, hogy egyenletes legyen a sütés.
Lépés 8 /8
Amikor megsült, nyissa ki a fogantyút mindkét kezével, és óvatosan vegye ki a quiche-t. Hagyja a quiche-t néhány percig pihenni, mielőtt felvágja és tálalja.