Paradicsomtorta
- Teljes idő 45 perc
- 15 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
6 személy
4 Kerek paradicsom
50 g Ricotta
40 g Erős mustár
1 Leveles tészta
1 kan. Zsemlemorzsa
0.5 kan. Hagymapor
Só, bors
1 kan. Szárított fűszernövények
1 kan. Olívaolaj
Előkészítés
Lépés 1 /6
A paradicsomot vágja fél centiméter vastag szeletekre.
Lépés 2 /6
Egy tálban keverje simára a ricottát és a mustárt.
Lépés 3 /6
Terítse ki a leveles tésztát egy 24 cm átmérőjű piteformába. Egy villa segítségével szúrjon apró lyukakat a tészta aljára, hogy ne dagadjon meg túlságosan. Öntse az előző keveréket a tésztára, és egy evőkanál hátuljával egyenletesen oszlassa el. Szórja meg zsemlemorzsával.
Lépés 4 /6
Helyezze rá a paradicsomszeleteket úgy, hogy ne fedjék egymást. Szórja meg hagymaporral. Sózza, borsozza, szórja meg szárított fűszernövényekkel, és az egész tortát locsolja meg olívaolajjal. Tegye a pitét a tepsire.
Lépés 5 /6
Kapcsolja be a készüléket. Válassza a BAKE programot 200°C-on, és állítsa be a sütési időt 30 percre. Helyezze a rácsot a sütő középső pozíciójába. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 6 /6
Tálalja a tortát zöldsalátával.