Olvasztott csokis sütemények
- Teljes idő 29 perc
- 15 perc
Előkészítés - 14 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
170 g 53%-os sütési étcsokoládé
80 g Vaj
18 cl Író
80 g Cukor
1 Közepes tojás
1 kan. Vaníliakivonat
160 g Liszt
1 kan. Sütőpor (4 g)
1 csip. Só
100 g Csokoládé chips
10 g Olvasztott vaj
Előkészítés
Lépés 1 /4
Olvassza meg együtt a csokoládét és a vajat mikrohullámú sütőben vagy bain-marie-ban. Adja hozzá a tojást, az írót, a cukrot, a tojást és a vaníliát, majd alaposan keverje őket össze egy habverővel. Ezután adja hozzá a lisztet, a sütőport és a sót, majd keverje össze egy spatulával. Ha egyenletessé vált a keverék, adja hozzá a csokoládédarabkákat.
Lépés 2 /4
Vajazza ki a sütőformákat és öntse bele a tésztát (120 g sütőformánként).
Lépés 3 /4
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a DESSZERT programot 160°C-on 14 percre. Tegyen 4 sütőformát az 1-es kosárban lévő rácsra. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a DESSZERT programot 160°C-on 14 percre. Tegyen 2 sütőformát a 2-es kosárban lévő rácsra. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 4 /4
Ellenőrizze egy késsel, hogy a sütemények megsültek-e. Ha a sütemény nem ragad rá a késre, akkor megsült, ha nem, süsse további 2 percig. Állítsa ízlés szerint a sütési időt. Sütőkesztyűvel vagy konyhai csipesszel vegye ki a süteményeket a sütőből.